”Olet kaikkeni sä silloinkin” – Kerro muistosi legendaarisilta tanssilavoilta!
Liperin lava ja Rääkkylän Kivisalmen lava kätkevät sisäänsä lukuisia muistoja, kohtaamisia, riitoja ja rakkaustarinoita.
Nämä kaksi lavaa ovat eittämättä kaksi Pohjois-Karjalan tunnetuinta, ellei koko Suomen, tanssipaikkaa.
Nyt haluammekin kuulla sinun muistosi, jotka nivoutuvat Liperin tai Rääkkylän lavaan.
Tapasitko siellä puolisosi? Tarinoitko viihdemaailman tähtien kanssa? Tai lähtikö mopo leikkisästi käsistä?
Koostamme lukijoidemme muistoja yhteen ja julkaisemme niitä kevään ja kesän aikana lehden verkkosivuilla sekä painetussa lehdessä.
Laitetaan muistot elämään!
Voit lähettää muistosi Liperin, Rääkkylän Kivisalmen tai joltain muulta Liperin seudulla sijainneesta lavasta toimitukseen osoitteeseen: toimitus@kotiseutu-uutiset.fi tai kirjeitse osoitteeseen: Kotiseutu-uutiset Keskustie 6, 83100 Liperi
Voimme julkaista muistelot halutessasi myös nimettömänä, mainitse tästä viestisi tai kirjeesi yhteydessä. Laita toimitukselle osoitetun viestin tai kirjeen yhteyteen kuitenkin oma nimesi.
Kommentit
Vastaa
Sinun täytyy kirjautua sisään kommentoidaksesi.
Ylämyllyn tanssilava oli 1050 luvulta asti suosittu tanssilava aina siihen asti kunnes lavojen koko suureni ja esiintyjien palkkiot nousivat niin suuriksi ettei tanssien järjestäminen ollut enää taloudellisesti mahdollista. Tanssijoita oli aina Joensuuta ja Outokumpua myöten. Ylämyllyn varuskunta antoi oman merkityksensä koska varusmiehet olivat vakioväestöä. Laulusolisteina esiintyi monia nykyisinkin arvostettuja artisteja kuten Eino Grön, Eila Pienimäki, Olavi Virta, Anneli Sari, Taisto Tammi, Tuula Anneli Rantanen, Katri Helena, Vieno Kekkonen, Laila Kinnunen, Annikki Tähti, ja moni moni muu joiden nimet jäävät pois tästä luettelosta. Alkuaikoina tanssilavan parkkipaikka täyttyi mm. Java moottoripyöristä, polkupyöristä ja sen aikaisista henkilöautoista. Tansseja järjestettiin keskiviikkoisin, lauantaisin ja sunnuntaisin. Nimekkäimmät artistit esiintyivät yleensä lauantaina. Järjestyshäiriöitä esiintyi hyvin vähän ja järjestystä valvoi ainakin lauantaisin Salokylällä asunut konstaapeli ja kaksi järjestysmiestä. Narikassa oli yleensä pari nuorukaista joista toinen oli tämän jutun kirjoittaja joka toimi 1960 luvulla järjestysmiehenä. Tansseissa kävijöistä muodostui varmasti monta avioliittoa ja he muistelevat kaiholla silloista tanssilava kulttuuria jota ei nykyisin enää ole. Tanssilava oli tyhjänä useita vuosia ja nykyisin tontilla sijaitsee rivitalo.
Jos julkaisette kommentin, artikkeliin voi kirjoittajaksi kirjoittaa kirjaimet E M.