Liikuntatottumuksia ja -aktiivisuutta kysellään

Pohjois-Karjalan Liikunta ry eli Pokali toteuttaa yhdessä maakunnan kuntien kanssa kaikkia pohjoiskarjalaisia koskevan liikuntakyselyn helmikuun toisen viikon ja maaliskuun toisen viikon välillä.

Edellinen kysely tehtiin vuonna 2017. Sähköisesti toteutettavaa kyselyä on hieman päivitetty maakunnan liikuntaviranhaltijoiden kanssa.

Kyselyssä selvitetään muun muassa kuntalaisten liikunta-aktiivisuutta, liikuntamuotoja, liikuntaa lisääviä ja rajoittavia seikkoja, urheiluseuratoimintaan osallistuvien määrää ja halua panostaa taloudellisesti liikunnan harrastamiseen.

Liperin vapaa-aikapäällikkö Pasi Majoinen jatkaa, että Liperissäkin kysytään oman kunnan kehitettäviä asioita.

– Kyselen lisäksi henkilökunta jalkautuu Myllärille, marketteihin ja kirjastoihin kyselemään, jotta saisimme lisää satunnaisia vastaajia, Majoinen toteaa.

Kyselyyn toivotaan mahdollisimman paljon vastauksia. Yli 18-vuotiaille suunnattuun kyselyyn saadaan lisää tietoa kouluterveydenhuollon ja järjestöjen kautta.

Pasi Majoinen toteaa, että vertailukelpoisen aineiston kautta saadaan myös tietoa suunnanmuutoksesta ja uusista tavoista. Tuloksia voidaan tarkastella esimerkiksi kokonaisuutena, kunnittain ja ikäryhmittäin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *