Kokoontumisrajoitukset pysyvät ennallaan

Itä-Suomen aluehallintovirasto on päättänyt jatkaa yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten osallistujamäärän rajoittamista.

Yli 20 hengen yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset on kielletty helmikuun 22. päivään asti. Avin mukaan rajoitukset ovat välttämättömiä epidemiatilanteen rauhoittamiseksi.

– Muuntunut koronavirus voi aiheuttaa selvästi aiempaa nopeammin leviävän epidemian ja vaarantaa terveydenhuoltojärjestelmän kantokyvyn. Ellei torjuntatoimia jatketa, covid-19-epidemiatilanteen äkillinen heikentyminen on mahdollista koko maassa, Avi tiedottaa.

Itä-Suomen alueella sisätiloissa ja alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa voi järjestää alle kahdenkymmenen henkilön yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia. Tilaisuuksien turvallisuus on kuitenkin varmistettava noudattamalla tarkasti opetus- ja kulttuuriministeriön sekä Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen syyskuussa antamaa ohjetta turvaetäisyyksistä ja hygieniakäytännöistä. Aluehallintovirasto suosittelee painokkaasti välttämään kaikkia fyysisiä kokoontumisia, joita ei ole pakko järjestää.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *