Käräjäoikeus hyväksyi Valopiuhan saneerausohjelman

Pohjois-Savon käräjäoikeus on hyväksynyt joulukuun yhdeksäs päivä Pohjois-Karjalan tietoverkko-osuuskunnan eli Valopiuhan saneerausmenettelyhakemuksen. Samalla oikeus vahvisti saneerausohjelmaehdotuksen, jonka on laatinut asianajaja Tuomo Vatanen.

Osuuskunnalla on kolme velkojaa, joista Rääkkylän Osuuspankin osuus noin 1, 8 miljoonaa euroa ja Pohjois-Karjalan Osuuspankin vajaat 1,2 miljoonaa euroa. Rääkkylän kunnan osuus on hieman yli 1,2 miljoonaa euroa. 

Oikeuden perusteluissa todetaan, että kaikki velkojat ovat antaneet suostumuksensa saneerausmenettelyyn, joten menettely voidaan aloittaa. Saneeraukselle ja ohjelmaehdotukselle ei ole estettä.

Saneerausohjelman kesto on kymmenen vuotta. Valopiuha jatkaa nykyisen toiminnan ylläpitämistä ja etsii lisää asiakkaita. Liikevaihdon ja kannattavuuden ennustetaan ohjelman mukaan säilyvän vakiintuneella tasolla. Kannattavuus paranee lisäliittymien myynnillä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *