Liperi ja Rääkkylä kakkosina

Loka-marraskuun vaihteessa Liperissä oli työttömänä 11,6 prosenttia työvoimasta. Työllisyystilanne oli totuttuun tapaan maakunnan toiseksi paras Kontiolahden jälkeen. Kontiolahdella työtä vailla oli 9,4 prosenttia työvoimasta.

Rääkkylässä askareetta oli 17,3 prosenttia työvoimasta. Kekälekunnan tilanne oli maakunnan toiseksi kehnoin – Outokummussa työttömyysprosentti kirjattiin numeroin 18,8.

Työttömiä työnhakijoita oli lokakuun lopussa Pohjois-Karjalan ely-keskuksen alueella 10 079. Vuodentakaiseen verrattuna määrä oli 1353 henkilöä eli 16 prosenttia suurempi. Puolet työttömyyden kasvusta aiheutui lomautettujen määrän lisääntymisestä.

Lokakuun lopussa maakunnan työttömyysprosentti oli 14,2, kun taas koko maassa askaretta oli vailla 11,9 prosenttia työvoimasta. Pohjois-Karjalan työttömyysprosentti oli kuun vaihteessa koko maan korkein.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *