Kirkkokonsertti ensimmäisenä adventtina

Ensimmäisenä adventtina Liperin kirkossa pidetään gaalakonsertti, jossa esiintyvät paikallisen seurakunnan kanttorina toimiva sopraano Talvikki Attila-Pekonen, pianisti Virva Garam sekä selloduo Anna-Maaria ja Olli Varonen.

Tilavassa kirkkosalissa kaikuvat useiden rakastettujen joululaulujen sävelet: kristillisen juhlan tunnelmaan laskeudutaan muun muassa Oi jouluyö -kappaleen sekä Sylvian joululaulun sävelin. Klassista sointia tilaisuuteen tuo Bachin, Vivaldin ja Schubertin musiikki.

Sibelius-Akatemiasta kanttoriksi ja laulunopettajaksi valmistunut Attila-Pekonen on konsertoinut lukuisten pianistien kanssa sekä orkesterien solistina sekä Suomessa että ulkomailla.

Myös selloduo Varosella sekä Virva Garamilla on kokemusta kansainvälisiltä konserttilavoilta. Kolmikko on opiskellut budapestiläisessä Liszt-akatemiassa, ja unkarilainen kulttuuriperintö yhdistääkin heitä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *