Sähköt saattavat katkeilla illan tullen

Lounaistuuli alkaa puhaltaa voimakkaasti iltapäivästä alkaen myös Pohjois-Karjalan alueella. Pohjois-Karjalan Sähkö Oy tiedottaa, että tuuli saattaa aiheuttaa häiriöitä sähkönjakeluun.

Tuulenpuuskat ovat todennäköisesti voimakkaimmillaan illalla kello 18–19 aikoihin PKS:n toimialueen pohjoispuolella. Tuulen nopeus voi tällöin nousta 20–25 metriin sekunnissa – näin voimakasta tuulta saattaa esiintyä myös Liperin alueella.

– Puuskien liike-energia on sen verran suuri ja maa kaikkialla märkää, että kaatuvat puut voivat aiheuttaa häiriöitä sähkönjakeluun. PKS Sähkönsiirto on varautunut mahdolliseen suurhäiriöön koko käytettävissä olevalla miehistöllään ja kalustollaan, PKS tiedottaa.

Tuulen ennustetaan tyyntyvän myöhäisillan tunteina.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *