Siun sote tuottaa Rääkkylän sote-palvelut ensi vuoden alusta alkaen

Siun sote tuottaa ensi vuoden alusta alkaen Rääkkylän kunnan sosiaali- ja terveyspalvelut.

Rääkkylän kunnan vuonna 2011 tekemä kokonaisulkoistussopimus sosiaali- ja terveyspalvelujen tuottamisesta Terveystalo Kuntaturva Oy:n ja Terveystalo Julkiset Palvelut Oy:n kanssa päättyy kuluvan vuoden viimeisenä päivänä.

Henkilöstö siirtyy liikkeenluovutuksella kuntayhtymän palvelukseen ns. vanhoina työntekijöinä. Liikkeenluovutuksessa Terveystalolta Siun sotelle siirtyy noin 50 työntekijää. Sopimus liikkeenluovutuksesta allekirjoitettiin tänään.

– Pyrimme siihen, että kunnan asukkaille muutos aiheuttaa mahdollisimman vähän vaivaa. Asiakaspalvelussa työskentelee pääosin sama henkilökunta kuin ennenkin. Puhelinnumeroiden ja sähköisten asiointikanavien muuttumisesta tiedotamme rääkkyläläisiä tarkemmin loppuvuoden aikana, hallintoylilääkäri Petri Kivinen Siun sotesta kertoo.

Rääkkylän kunnan yhdeksän ja puoli vuotta sitten laatima määräaikainen kokonaisulkoistussopimus siirtyi Siun sotelle, kun kuntayhtymä aloitti toimintansa vuonna 2017. Siun sotella on ollut tuosta lähtien palvelujen järjestämisvastuu, Terveystalon tuottaessa palvelut. Sopimus päättyy, koska myös kaikki sen optiovuodet on käytetty.

Valmistelut Rääkkylän sote-palvelutuotannon siirtämiseen Siun soten omaksi toiminnaksi aloitettiin kuluvan vuoden keväällä kuntayhtymän hallituksen päätöksellä. Siun sote neuvotteli asiasta Rääkkylän kunnan kanssa syksyyn saakka.

Rääkkylän kuntalaisten näkökulmasta muutos tulee näkymään konkreettisesti puhelinnumeroiden ja verkkosivujen muuttumisena. Palvelutuotanto tullaan yhdenmukaistamaan Siun soten palveluperiaatteiden ja käytänteiden mukaiseksi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *