Sanomalehtien Liitosta tulee Uutismedian liitto

Sanomalehtien Liitto uudistaa nimensä Uutismedian liitoksi. Uusi nimi otetaan käyttöön 12. marraskuuta.

Uutismedian liitto on Suomen sanomalehtien, kaupunkilehtien ja muiden uutismedioiden julkaisijoiden toimialajärjestö. Sen tehtävänä on parantaa uudistuvan, luotettavan ja suomalaisille merkityksellisen uutismedian toimintaedellytyksiä ja kilpailukykyä. Liiton päätoimintoja ovat edunvalvonta, markkinointi, tutkimukset, mediakasvatus, koulutukset ja viestintä. Liitto julkaisee Suomen Lehdistö -lehteä.

Vuonna 1908 perustetun sanomalehtien toimialajärjestön nimi oli ensin Suomen Lehtijulkaisijat, sitten Sanomalehdenkustantajain Liitto ja vuodesta 1948 lähtien Sanomalehtien Liitto. Paikallislehdet liittyivät liittoon vuonna 1993 ja kaupunkilehdet vuonna 2010.

Uutismedia on liiton erilaiset jäsenlehdet yhdistävä nykyaikainen nimitys. Se kattaa hyvin sekä painetun että digitaalisen julkaisemisen. Kansainvälisesti news media on jo korvannut newspaper-nimityksen.

Uutismedian liiton jäseninä on tällä hetkellä 115 yritystä, joilla on yhteensä 231 julkaisua: 169 sanomalehteä, 55 kaupunkilehteä, 2 verkkojulkaisua ja 5 muuta lehteä. Kotiseutu-uutiset on yksi Uutismedian liiton jäsenistä.

Uutismedian liitto on media-alan kattojärjestön Medialiiton suurin jäsenjärjestö. Uutismedian liiton liittojohtaja Jukka Holmberg toimii myös Medialiiton toimitusjohtajana.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *