Valopiuha hakeutuu yrityssaneeraukseen

Pohjois-Karjalan Tietoverkko-osuuskunnan hallitus esittää Valopiuhan hakeutumista yrityssaneeraukseen. Asiaa käsitellään osuuskunnan ylimääräisessä kokouksessa, joka pidetään 22. lokakuuta Rasivaarassa. Yrityssaneeraukseen hakeutumisen syynä on halu saada Valopiuhan rahoitusnäkymä tasapainoon.

Yrityssaneeraukseen pääsemisestä päättää käräjäoikeus.

Koko Rääkkylän kunnan kattava valokuituverkko valmistui vuonna 2015. Valopiuhana tunnettu verkko laajentui alun perin suunnitellusta merkittävästi, minkä vuoksi myös sen rakennuskustannukset kasvoivat kolmanneksella. Syntynyttä kassavajetta on pyritty korjaamaan, mutta yrityksistä huolimatta osuuskunnan taloutta ei ole saatu tasapainoon.

Pohjois-Karjalan Tietoverkko-osuuskunnan hallitus toteaa tiedotteessaan pyrkivänsä nykyisen palvelutason säilyttämiseen. Joitakin osin valokuituverkkoa yritetään jopa kehittää.

– Tämä kevät on osoittanut valokuituverkon tarpeellisuuden. Ihmisten liikkuminen kunnassamme kuluneen puolen vuoden aikana on ollut ennennäkemättömän vilkasta. Etätyö ja etäopiskelu ovat tulleet jäädäkseen Suomeen, palvelun tarpeellisuutta perustellaan.

Vastaa