Gallup: Mikä on uutislähteesi?

Uutinen on itse asiassa hyvinkin arkinen asia. Sellaiseen kun saattaa törmätä niin paikallislehteä lukiessa kuin somea selaillessakin, radion kuuntelemista ja television katselemista unohtamatta. Siitä huolimatta – tai ehkä juuri siksi – Kotsarin toimittajat pistäytyivät Myllärillä tivaamassa, millaisia uutislähteitä paikalliset suosivat.

Mauri Nissinen, Viinijärvi

– Luen uutisia sekä netistä että paperilehdestä. Arkisin luen esimerkiksi Karjalaisen vasta työpäivän jälkeen, sillä lehti tulee meille vasta päivällä. Netissä käyn esimerkiksi iltapäivälehtien verkkosivuilla, ja seuraan myös Amppareita. Autolla ajaessani kuuntelen radiota ja sieltä tulevia uutisia. Telkkaristakin uutisia katson, mutta rutiineihini ei kuulu minkään tietyn uutislähetyksen seuraaminen.

Eila Manninen, Leppälahti

– Katson uutisia telkkarista, etupäässä Yleltä. Suoria lähetyksiä en niinkään seuraa, sillä tapanani on katsoa uutiset Yle Areenan kautta. Autolla ajaessani kuuntelen Yle Puhetta – sieltähän uutisia tulee tasaisin välein. Nykyisin minulla on tapana lukea puhelimesta Ilta-Sanomien koronauutisia. Seuraan sitä kautta paikallista tautitilannetta, jotta tiedän varautua koronatilanteessa tapahtuviin muutoksiin.

Riikka Ruotsalainen, Mattisenlahti

– Uutisia luen eniten puhelimesta. Aamukahvia juodessa luen Karjalaisen verkkolehteä, ja lisäksi seuraan myös iltapäivälehtien verkkosivuja. Radiota ja sieltä tulevia uutisia kuuntelen autoa ajaessa – yleensä Radio Novaa, sillä se kuuluu kaikkialla. Harvemmin tv:n ääreen ennätän uutisia katsomaan.

Vastaa