Kaavahankkeet katkolle

Kunta keskeyttää kunnanhallituksen päätöksellä kaksi kaavahanketta Ylämyllyn alueella. Molempien taustalla on aiemmin päätetty periaate, että kunta hankkii kaavoitettavia alueita omistukseensa ja aloittaa sen jälkeen kaavavalmistelut.

Lahdensuolla sijaitsevalla alueella on kokoa noin 18 hehtaaria. Asemakaavamuutos laitettiin vireille 2017,  mutta hanke ei ole edennyt. Kunta aikoi ostaa alueesta noin 10 hehtaarin määräalan, mutta kunnanhallitus hylkäsi kaupan elokuussa 2020. Asemakaavahanke päätetään tällä erää.

Toinen alue sijaitsee Nuottilammen ja Sompalammen välisellä alueella. Tilan pinta-ala on reilut 32 hehtaaria. Kunnalla on vieressä neljän hehtaarin määräala. Kaavoittamisen piti käynnistyä jo vuosia sitten maanomistajan voimin. Hanke ei ole edennyt.

Kunta on nyt valmistelemassa alueesta maakauppaa. Aiempi kaavahanke keskeytetään ja kunta päättää myöhemmin uudesta aloituksesta ja kilpailuttaa kaavoittajan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *