Paineviemärin uusinta käy

Liperin elinympäristölautakunnan lupajaos ei näe estettä kunnan aikeille rakentaa Kirkkolahden ali uusi paineviemäri ja saneerata pumppaamo. Lupajaoksen lausuntoa pyysi Itä-Suomen aluehallintovirasto kunnan ympäristönsuojeluviranomaiselta.

Kunta aikoo uusia Kirkkolahden ali menevän vanhan paineviemärin joko vuonna 2021 tai 2022. Hanke aiotaan toteuttaa kesäkauden ulkopuolella, joka minimoi rakennustöistä johtuvat haitat. Vesi voi väliaikaisesti samentua ja kiintoainespitoisuus kasvaa.

Rakennettavan paineviemärin pituus on 1180 metriä, josta vesistöalituksen osuus on yli 1100 metriä. Putki asennetaan painotettuna pohjaan tai kaivetaan matalalla vesialueella vähintään 0,5 metrin syvyyteen.

Hankkeella turvataan Kirkkolahden itäpuolen ja Liperinsalon sekä Kyläsärkän osuuskuntien alueiden jätevesien johtaminen jätevedenpuhdistamolle.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *