Lomautukset synkentävät työllisyystilannetta

Liperin työvoimasta peräti 14,2 prosenttia oli vailla työtä heinä-elokuun vaihteessa. Pitäjän työttömyysprosentti oli silti maakunnan toiseksi pienin Kontiolahden jälkeen – naapurikunnassa vastaava lukema kirjattiin numeroin 13,3.

Rääkkylässä askareetta oli 16,7 prosenttia työvoimasta, koko maakunnassa 18,2 prosenttia. Pohjois-Karjalan kehnoin työllisyystilanne vallitsi Outokummussa, missä askareetta oli 22,5 prosenttia työvoimasta.

Pohjois-Karjalan ELY-keskuksen alueella työttömiä oli heinäkuun lopussa 12 921. Vuoden takaiseen tilanteeseen nähden työttömien määrä oli 2 573 henkilöä (25 %) suurempi. Kasvusta 53 prosenttia aiheutui lomautuksista.

Koko maassa työttömien määrä kasvoi vuoden takaiseen verrattuna 199 000 henkilön ja 44 prosentin verran. Kasvusta 60 prosenttia oli seurausta lomautuksista.

Maan paras työllisyystilanne vallitsi heinä-elokuun vaihteessa Etelä-Pohjanmaalla, missä askareetta oli 10,5 prosenttia työvoimasta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *