Yrittäjät huolissaan valokuituverkosta

Rääkkylän Yrittäjät ja paikallinen maataloustuottajayhdistys ovat ilmaisseet huolensa valokuituverkon toiminnan turvaamisesta kekälekunnassa. Kumpikin yhdistys on julkaissut oman kannanottonsa, joissa toivotaan kunnan ostavan Pohjois-Karjalan tietoverkko-osuuskunnan.

– Nopeat ja varmatoimiset tietoliikenneyhteydet ovat välttämätön edellytys ammatinharjoittamiselle maa- ja metsätaloudessa. Maatiloilla on paljon tekniikkaa, joiden ohjaamiseen ja valvontaan kuituyhteys on välttämätön, MTK:n kirjelmässä todetaan.

Rääkkylän yrittäjien kannanotossa puolestaan mainitaan valokuituhankkeen olevan parasta ja konkreettisinta elinkeinopolitiikkaa kunnallisessa päätöksenteossa.

– Valopiuha eli nopea ja toimiva nettiyhteys on monen yrityksen elinehto, sijoittumispäätöksen ja kehittymisen ratkaiseva tekijä. Epävarmuus sen jatkuvuudesta on yrityksen toiminnalle riskitekijä, joka vaikuttaa liiketoiminnan kehittämistä hidastavasti, yrittäjäyhdistyksestä muistutetaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *