Liperin työttömyysaste maakunnan toiseksi matalin

Liperin työttömyysaste on totuttuun tapaan maakunnan toiseksi pienin: kesäkuun lopussa leipäpitäjässä oli työtä vailla 15,4 prosenttia työvoimasta. Pienempi työttömyysprosentti oli vain Kontiolahdella, 14,3.

Rääkkylässä askareetta oli 17,2 prosenttia työvoimasta, viidenneksi vähiten maakunnassa.

Sekä Liperissä että Rääkkylässä jäätiin alle Pohjois-Karjalan keskiarvon, sillä maakunnan työttömyysaste oli kesä-heinäkuun vaihteessa 19,1. Viime vuonna vastaavaan aikaan työtä oli vailla 13,8 prosenttia työvoimasta.

Pohjois-Karjalan ely-keskuksen alueella oli kesäkuun lopussa 13 529 työtöntä työnhakijaa. Vuotta aiemmin vastaava luku kirjattiin numeroin 3609 eli kasvua on peräti 36 prosenttia. Kasvusta 62 prosenttia aiheutui lomautuksista, joten koronan vaikutus on työttömyystilastoissa selvästi havaittavissa.

Koko maassa työttömiä oli kesäkuun lopussa noin 163 000 eli 15,8 prosenttia työvoimasta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *