Rääkkylään Maailman yhteissoittopitäjä -hanke

Rääkkylä hakee rahoitusta Pohjois-Karjalan maakuntaliitolta Rääkkylä Maailman yhteissoittopitäjä -hankkeelle. Haettava summa on kunnanhallituksen päätöksen mukaan 45 000 euroa. Kunnan omarahoituksen osuus kaksikymmentä prosenttia eli 9 000 euroa.

Omarahoitusosuudesta on tarkoitus kerätä yrityksiltä ja yhteisöiltä 4 500 euroa vuosina 2020 ja 2021. Kunta voi laittaa hankkeen kuluiksi hankekoordinaattorin palkkakuluja ja toimisto- sekä kirjanpitokuluja. Rahoitusta haetaan maakuntaliitolta korovaikutusten hillintään ja niistä toipumiseen.

Rääkkylä on tunnettu Värttinästä, Kihauksesta ja kanteleesta. Vahvuudet halutaan nostaa edelleen kunnan voimatekijöiksi. Hanke auttaa rääkkyläläisiä toimijoita yli vaikean ajan ja tuo esille Rääkkylän vuosikymmenten yhteissoittokulttuuria.

Hanke toteuttaa videon, jossa näkyvät valokuituyhteyksien mahdollistama sujuva etätyöskentely ja jopa etäsoittaminen. Videon keskiössä ovat maisemat, luonnon kauneus ja rääkkyläläinen kanteleenrakennustaito.

Videoita tehdään valonnopeista yhteyksistä, modernin kanteleen kehitystarinasta, Värttinän tarinasta sekä maakunnan kanteletoimijoista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *