Vaara vaanii lemmikkejä

Kesä tuo mukanaan lämmön ja lomat. Samalla se saattaa tuoda mukanaan monta vaaranpaikkaa lemmikeille niin sisällä kuin ulkona.

Sisällä kotona ja loma-asunnolla lääkkeet pitää säilyttää kaapissa. Ovien taakse on myös syytä laittaa esimerkiksi puhdistusaineet, hyttysmyrkyt, siimat ja ongenkoukut.

Pienten lemmikkien kohdalla kannattaa muistaa kesäkelien houkutus. Jos eläinystävä ei ole tottunut ulkoilemaan, niin kesälläkin vierailut ulkosalla pitää tehdä valvotusti.

Pihapiirissä on syytä noudattaa samoja varovaisuussääntöjä kuin sisälläkin. Myrkyt, lannoitteet tai työvälineet, joissa eläin saattaa saada myrkytyksen tai loukkaantua, on syytä pitää visusti paremmassa tallessa.

Kesällä on kiva grillata tai pitää pieniä tulia. Lemmikkejä ei kannata laskea liian lähelle tulta. Aurinko porottaa kuumasti kesällä. Eläimet tarvitsevat varjoa paahteelta ja vettä juodakseen.

Oma lukunsa on rehevä luonto, joka on täynnä muita eläimiä tai avuttomia villieläinten jälkeläisiä. Oma eläinkaveri ei saa vahingoittaa villieläimiä ja niiden poikasia.

Puutiaiset ja punkit ovat yhtä kova riesa eläimille kuin niiden omistajille ja hoitajille. Lemmikkien turkit kannattaa tarkistaa päivittäin. Myös omistajan on syytä huolehtia omasta tartuntariskistä.

Hyvät säännöt pätevät kotona, mökillä ja lomamatkalla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *