Kirjastolla ei kävijäryntäystä

Liperin kirjasto aukesi maanantaina kahden kuukauden kiinniolon jälkeen. Tiistaihin mennessä ruuhkaa ei ollut vielä ilmaantunut.

– Hiljaisempaa on ollut kuin yleensä. On mahdollista, etteivät ihmiset ole vielä huomanneet kirjaston auenneen, kirjastovirkailija Kirsti Rummukainen kertoo.

Vähäiset kävijät ovat itse pitäneet tiukasti kiinni käsienpesusta ja turvaväleistä, eikä niistä ole tarvinnut erikseen muistuttaa.

– Ihmiset ovat tuntuneet vähän epävarmoiltakin sen suhteen, että sopiiko tulla sisään ja lainata kirjoja normaalisti, arvioi puolestaan kirjastovirkailija Heli Karvinen.

Henkilökunnan mukaan asiakkaat ovat kovasti odottaneet aukeamista ja kiitelleet, kun pääsevät taas lukuharrastuksen pariin.

– Viime kuussa saattoi ruokakaupan kassajonossakin joku malttamaton kysyä, että milloin sinne kirjastoon saa tulla, Rummukainen nauraa.

Kirjastoauto Ketunlenkki lähti niinikään eilen ensimmäistä kertaa pitkään aikaan kurvaamaan iltalenkille. Virkailija-kuljettaja Jouni Nylund kertoo, etteivät rajoitukset aiheuttaneet ongelmia. Kirjastoautoon saa mennä neljä ihmistä kerrallaan.

– Yhdellä pysäkillä oli enemmän ihmisiä, joten otin vain kaksi kerrallaan sisään. Aikataulussa pysyttiin silti.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *