Kädenojennus yksityisille päiväkodeille

Liperin kunnan hyvinvointilautakunta päätti sopimusmuutoksista, joiden avulla pyritään hieman helpottamaan yksityisten päiväkotien taloudellista tilannetta.

Kunnalla on sopimukset kahden yksityisen päiväkodin kanssa: päiväkoti Pikkutähden sekä Mannerheimin Lastensuojeluliiton Liperin yhdityksen päiväkodin kanssa. Koronapandemian vuoksi voimassa olleeseen poikkeuslainsäädäntöön vedoten suositeltiin, että mahdollisimman moni varhaiskasvatusikäinen lapsi jäisi kotiin. Näin tapahtui myös Liperissä, mikä oli omiaan hankaloittamaan yksityisten päiväkotien taloudellista tilannetta. Koska yksityiset päiväkodit ovat kunnan palvelurakenteen kannalta tarpeellisia, on kunta muuttanut maksukäytäntöjään päiväkotien eduksi.

Hyvinvointijohtajan päätöksellä päiväkodeille on maksettu yksityisen hoidon tuen kuntalisää normaalista poikkeavalla tavalla sekä maaliskuun loppupuolella että huhtikuussa. Hyvinvointilautakunnan päätöksellä kuntalisää maksetaan myös toukokuussa poikkeavasti: yksityiset päiväkodit saavat puolet kuntalisästä niiden lasten osalta, jotka eivät koronan takia ole varhaiskasvatuksessa.

Kesäkuussa palataan sopimuksen mukaisiin normaalikäytäntöihin.

Pikkutähdelle ja MLL:n päiväkodille on myönnetty huhti-kesäkuun vuokriin maksuaikaa syyskuun loppuun saakka. Kunnanhallitus käsittelee tarvittaessa kesän jälkeen mahdollista vuokrien alentamista.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *