Kiinteistöveroselvitys jatkuu

Liperin kunta jatkaa kiinteistöveroselvityksen tekemistä. Se kuuluu kunnan talouden tasapainottamisohjelmaan, sillä selvityksen on tarkoitus tuoda kunnan verotulokassaan lisää 20 000 euroa vuodessa.

Elinympäristölautakunta päätti palkata vuosille 2020–2022 määräaikaisen kiinteistöveroselvittäjän. Ensimmäinen homma syksyllä aloittavalla työntekijällä on saada kunnan ja verottajan rekisterit keskenään ajantasalle toimistotyönä. Kiinteistöveroselvitys aloitettiin vuonna 2018 maastokäynneillä, joita jatketaan toimistotöiden jälkeen.

Toissavuonna aloitettua selvitystä ei voitu jatkaa viime vuonna, sillä kunnanhallitus päätti vuoden 2019 alussa, että ylimääräisiä työntekijöitä sen tekemiseksi ei palkata.

Pari vuotta sitten arvioitiin, että kunnalla voi jäädä vuosittain jopa 350000–500000 euroa kiinteistöveroja saamatta vajaiden tietojen vuoksi. FCG:n kartta-analyysin mukaan Liperissä oli tuolloin yli 26 600 rakennusta, mutta verohallinto tiesi vain 13 381 rakennuksesta ja kunta noin tuhannesta enemmän.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *