Palvelutalo jatkovalmisteluun

Liperin kunnanhallitus keskusteli Honkalammelle suunnitteilla olevasta palvelutalosta ja antoi evästyksen jatkovalmisteluun. Siun sote on ilmaissut tarpeen, jonka mukaan Liperissä olisi tarvetta Ylämyllyn alueella 30-paikkaiseen asumisyksikköön vuoteen 2025 mennessä.

Siun sote sitoutuisi osoittamaan yksikköön tehostetun palveluasumisen asiakkaat ja järjestämään asumispalvelut.

Kunnanhallituksessa oli esillä neljä toteuttamisvaihtoehtoa, joista rakentaminen kunnan taseeseen on suljettu pois. Toisessa mallissa yksityisen toteuttajan yksikössä olisi yksityinen toimija myös järjestämässä asumispalvelun. Uusi yksikkö olisi mahdollista toteuttaa melko nopealla aikataululla.

Välivuokrausmallissa yksityinen toimija tai yleishyödyllinen yhteisö rakentaisi yksikön kiinteistöosakeyhtiön lukuun, jolta kunta vuokraisi tilat arvonlisäverollisena kymmeneksi vuodeksi. Kunta ja operaattori tekisivät tiloista sopimuksen, jolloin riski vajaakäytöstä jäisi pois kunnalta. Arvonlisäveron maksajan takia kunnan pitäisi hakea verottajalta ennakkoratkaisu.

Neljännessä mallissa puhutaan edelleen välivuokrauksesta. Siun sote olisi palvelujen järjestäjä, mutta se ei ottaisi sopimusosapuolen roolia, jolloin riski vajaakäytöstä jäisi kunnalle.

Eero Reijonen jääväsi itsensä käsittelyssä, koska Rakennustoimisto Eero Reijonen Oy on mukana kiinteistöosakeyhtiössä, joka valmistelee rakennuslupaa yksityisen omistamalle tontille. Ympäristölautakunta myönsi poikkeamisluvan palvelutalon rakentamiseksi kyseiselle tontille Sompalammentielle huhtikuussa.

Vastaa