Toukokuussa ei joukkokokoontumisia saa pitää

Yli kymmenen hengen yleisötilaisuuksia ei ole lupa toukokuussa järjestää.

Aluehallintovirastot ovat tehneet tänään perjantaina tartuntatautilain mukaiset jatkopäätökset, joiden perusteella kaikki yli 10 hengen sisä- ja ulkotiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset ovat edelleen kiellettyjä. Kielto on voimassa toukokuun loppuun asti.

– Kesän tapahtumia koskevia päätöksiä ei tehdä tässä vaiheessa. Sosiaali- ja terveysministeriö antaa aluehallintovirastoille ohjauskirjeen kesän osalta myöhemmin, jonka jälkeen aluehallintovirastot valmistelevat päätöksensä, Avista tiedotetaan.

– Kesän tapahtumakirjo on laaja, tapahtumia ja toimintaa on huvipuistoista erilaisiin leireihin ja kilpailuihin. Uusia päätöksiä koskevia selvitettäviä asioita ja huomioitavia näkökulmia on myös paljon ja päätökset pitää valmistella huolellisesti.

Kesää koskevat päätökset valmistellaan toukokuun loppuun mennessä, ja niistä tiedotetaan sen jälkeen.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *