Rääkkylä esittää yksityistä palveluntuottajaa

Rääkkylän kunnalle kelpaisi sosiaali- ja terveyspalvelujen tuottajaksi edelleen yksityinen yritys. Kunnan sopimus Terveystalo Kuntaturva Oy:n kanssa on loppumassa tämän vuoden lopulla. Sopimus on siirtymässä Siun sote -kuntayhtymän vastattavaksi.

Kunnanhallitus nimesi Siun soten kanssa käytäviin neuvotteluihin työryhmän ja päätti samalla muutetusta esityksestä kuntayhtymällä. Sen mukaan Rääkkylä on valmis toimimaan kuntayhtymän kokeilukuntana, jossa sosiaali- ja terveyspalvelut tuottaisi yksityisen sektorin toimija.

Perusteluissa todetaan, että kuntayhtymä saisi vankkaa vertailutietoa kustannuksista ja tehokkuudesta sekä vaihtoehtoisesta järjestämistavasta. Rääkkylässä on hyvät puitteet etäpalveluihin. Palvelut saataisiin myös turvattua nykytasoa edullisemmin.

Työryhmän jäsenet ovat Harri Laasonen, Markku Laasonen, Liisa Ahonen, Tapio Hämäläinen, Raija Venäläinen. He ovat aiemmin toimineet kunnan Siun soten neuvottelukunnassa. Neuvottelukuntaa täydennettiin Minna Tukiaisella.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *