Lähiopetus jatkuu 14. toukokuuta

Hallitus päätti neuvottelussaan tänään keskiviikkona purkaa varhaiskasvatuksen ja perusopetuksen rajoitteet terveysviranomaisten arvion pohjalta.

Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että koulujen etäopetus päättyy ja oppilaat palaavat pulpettiensa äärelle myös Liperissä ja Rääkkylässä.

– Takaisin lähiopetukseen siirrytään 14. toukokuuta alkaen hallitusti ja turvallisuudesta huolehtien. Samalla opetuksen järjestäjät ehtivät varautua henkilöstö- ja muin järjestelyin opetuksen toteuttamiseen, valtioneuvosto tiedottaa.

Päätöstä perustellaan kansainvälisin ja kotimaisin kokemuksin, jotka ovat osoittaneet, että lasten rooli koronavirustartuntojen levittäjinä ei ole samankaltainen kuin aikuisilla.

– Lapset eivät juurikaan ole tartunnan lähteitä. Nykytiedon perusteella koulujen avaaminen on tällöin turvallista sekä oppilaille että henkilökunnalle, valtioneuvoston tiedotteessa todetaan.

Peruskoulujen lukuvuosi päättyy Liperissä ja Rääkkylässä lauantaina 30. toukokuuta. Näin ollen oppilaat ovat kevään aikana lähiopetuksessa vielä 12 koulupäivää.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *