Liperissä kokeillaan kaksivuotista esiopetusta

Liperissä alkaa syksyllä kaksivuotisen esiopetuksen kokeilu. Kokeilu alkaa vaiheittain niin, että elokuussa uusi käytäntö rantautuu Taikametsän ja Puolivälin päiväkoteihin sekä esiopetukseen Liperin kirkonkylälle.

– Kaksivuotisessa esiopetuksessa 5- ja 6-vuotiaat toimivat samassa ryhmissä, jolloin lapsi saa rauhassa tutustua ikäryhmässä toimimiseen ja ohjattuun toimintaan. Kahden vuoden aikana lapset tutustuvat oppimaan oppimisen taitoihin ja ryhmässä toimimiseen. Leikki, luonnossa oppiminen, tutkiminen ja kokeilu sekä ilmaisun monen muodot ovat keskeisiä toimintamuotoja. Lisäksi esiopetus tekee tiivistä yhteistyötä varhaiskasvatuksen ja perusopetuksen kanssa, Liperin kunta tiedottaa.

Kaksivuotiseen esiopetukseen liittyvä suunnittelutyö on Liperissä alkamassa. Lasten vanhemmille asiasta on infoa luvassa elokuussa – vanhempainiltoja pidetään, mikäli koronan aiheuttama poikkeustilanne on tuolloin päättynyt.

Kaksivuotisen esiopetuksen kokeilu kuvastaa valtakunnallista suuntausta: hallitus on viimeksi kuluneen vuoden aikana selvittänyt esiopetuksen laajentamista 5-vuotiaisiin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *