Liperin kunta sai avustuksen – lasten liikunnallisuutta pidetään tärkeänä

Liperin kunta on saanut Aluehallintovirastolta 25 000 euron suuruisen avustuksen liikunnallista elämäntapaa tukevaan hankkeeseen.

Kaikki yhes koos – liikutaan yhdessä -hankkeen voimin tervehenkistä elämänoppia juurrutetaan varhaiskasvatuksessa ja esiopetuksessa oleviin lapsiin.

Aluehallintovirastot ovat myöntäneet 4,3 miljoonaa euroa valtionavustusta liikunnallisen elämäntavan kehittämishankkeille, joilla lisätään suomalaisten liikkumista. Avustusta myönnettiin yhteensä 201 hankkeelle eri puolilla Suomea. Hankkeilla tuetaan kaikenikäisten suomalaisten liikuntasuositusten mukaista liikkumista ja liikunnallisen elämäntavan omaksumista.

Avustusten pääpainopisteinä oli kolme teemaa: liikkuva varhaiskasvatus, liikkuva aikuinen ja ikiliikkuja. Tänä vuonna avustuksia kohdentui varsinkin varhaiskasvatuksen liikuntahankkeisiin. Myös useille kohderyhmille tai koko elämänkaarelle kohdentuvia hankkeita oli runsaasti.

− Liikkuva varhaiskasvatus -teemassa painotetaan varhaiskasvatuksen toimintakulttuurin liikunnallistamista, varhaiskasvatuksen henkilöstön osaamisen ja tietoisuuden lisäämistä sekä yhteistyötä lasten huoltajien kanssa. Lisäksi korostetaan kunnan koordinoivaa roolia. Pyrkimyksenä on, että varhaiskasvatus mahdollistaa lapsen liikkumisen vähintään kaksi tuntia
päivässä. Se kattaa noin kaksi kolmasosaa ikäryhmän fyysisen aktiivisuuden suosituksista, liikuntatoimen ylitarkastaja Pirjo Rimpiläinen kertoo.

Itä-Suomen aluehallintovirasto myönsi Pohjois-Karjalaan avustuksen kaikkiaan viiteen liikunnallista elämäntapaa tukevaan hankkeeseen. Liperin kunnan saama avustus oli euromääräisesti näistä suurin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *