Liperiläiset Hyttinen, Koppinen ja Silvennoinen PKO:n edustajistoon

Pohjois-Karjalan Osuuskaupan, PKO:n, edustajistoon on Liperistä valittu Ilkka Hyttinen, Kirsi Koppinen ja Maija Silvennoinen. Yhtään rääkkyläläistä ei edustajistoon valittu.

Äänestysprosentti nousi PKO:n edustajiston vaaleissa odotettua korkeammaksi, ollen 38,2. PKO:n toimialueella asuvien äänestysinto oli vielä parempi, sillä vaikutusmahdollisuutensa hyödynsi 42,6 prosenttia Pohjois-Karjalassa asuvista äänioikeutetuista.

– Äänestysinto oli kovempi kuin vuoden 2019 eurovaaleissa Savo-Karjalassa, jossa äänestysprosentti oli 36,4, PKO:n tiedotteessa hehkutetaan.

Edellisissä, neljä vuotta sitten käydyissä edustajiston vaaleissa äänioikeuttaan käytti 33,1 prosenttia osuuskaupan jäsenistä.

Äänioikeutettuja vaaleissa oli nyt 94 996. Äänestää saattoi joko sähköisesti tai postitse. Viimeksi mainittu äänestystapa oli huomattavasti suositumpi: 61,9 prosenttia äänistä annettiin postin välityksellä, kun taas verkkoäänestämisen suosio jäi 38,1 prosenttiin.

Helppouden lisäksi jäsenistöä motivoitiin äänestämään pienen palkinnon voimin: vaikuttamisen vastalahjaksi saattoi valita kahvipaketin, virvoitusjuomaa tai pullakahvit.

PKO:n edustajistoon valittiin 50 ehdokasta, joista 21 valittiin jäsenalueelle 1 (Joensuu), 19 jäsenalueelle 2 (Joensuun ympäristökunnat) ja 10 jäsenalueelle 3 (Nurmes, Juuka ja Rautavaara). Valituista naisia on 29, miehiä 21.

Edustajisto käyttää PKO:n hallinnossa ylintä päätösvaltaa ja sille kuuluvia asioita ovat esimerkiksi tilinpäätöksen vahvistaminen, osuuskaupan voitonjaosta päättäminen ja hallintoneuvoston valinta. Lisäksi edustajisto toimii näköalapaikkana osuuskaupan toimintaan sekä muodostaa tärkeän keskustelufoorumin osuuskaupan toimivan johdon ja omistajien välille.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *