Kaikki 1.–3. luokan oppilaat saavat halutessaan mennä kouluun – etäopiskelua suositellaan

Liperiläisissä ja rääkkyläläisissä alakouluissa saattaa ensi viikolla olla vilkkaampaa kuin kuluvan viikon loppupuolella on ollut. Valtioneuvosto muutti tänään koululaisia koskevia linjauksiaan, ja jatkossa kaikki 1.–3. luokan oppilaat saavat halutessaan mennä kouluun.

Valtioneuvosto suosittelee silti etäopiskelua kaikille koululaisille. Kouluun ei siis ole kenenkään pakko mennä, mutta opiskella pitää – oppivelvollisuuden sitovuutta ei koronakaan nakerra.

Keskiviikosta lähtien lähiopetukseen ovat saaneet osallistua vain ne 1.–3. luokan oppilaat, joiden vanhemmat työskentelevät kriittisillä aloilla, kuten sosiaali- ja terveysalalla. Rajaus on kuitenkin aiheuttanut vanhemmissa runsaasti hämmennystä: epäselvyyttä on ollut esimerkiksi siitä, ketkä kaikki kriittisillä aloilla ahkeroivat.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *