Koronaa ei ole todettu Liperissä eikä Rääkkylässä

Suomessa on tänään lauantaina todettu 55 uutta koronavirustartuntaa, tiedottaa Terveyden ja hyvinvoinnin laitos. Näistä valtaosa, 36 tartuntaa, on Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirissä.

Pohjois-Karjalan sairaanhoitopiirissä uusia tartuntoja ei ole todettu. Maakunnassa diagnosoituja tartuntatapauksia on yksi – tartunnan saanut työskentelee outokumpulaisessa Kummun koulussa opettajana. Liperissä sen paremmin kuin Rääkkylässäkään koronaa ei ole todettu.

Viruksen leviämisellä on silti vaikutuksensa myös Kotiseutu-uutisten levikkialueella, sillä hallitus on kieltänyt yli 500 ihmisen yleisötilaisuudet sekä kehottanut kansalaisia välttämään tarpeetonta matkustamista ja lähikontakteja, kuten harrastustoimintaa.

Suosituksen vuoksi on peruttu esimerkiksi Seutuopiston iltamat, jotka oli tarkoitus pitää tänään Liperin kirkonkylällä. Huomiselle suunniteltu Evakon laulu -muistokonsertti on sekin peruttu.

Liperin seurakunta on keskeyttänyt toistaiseksi useita toimintojaan, kuten varhaiskasvatuksen kerhotoiminnot, pyhäkoulut sekä perheiden taideillat.

Lukuisat yhdistykset ovat myös supistaneet toimintojaan. Esimerkiksi Liperin sydänyhdistyksen liikuntaryhmät eivät lähiaikoina kokoonnu.

Tähän mennessä Suomessa on vahvistettu 210 koronavirustartuntaa. Suurin osa tapauksista on ollut lieviä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *