Pohjois-Karjalassa on todettu ensimmäinen koronavirustartunta

Pohjois-Karjalassa on todettu ensimmäinen koronavirustartunta. Tartunta varmistui eilen illalla. Kyseessä on työikäinen henkilö, joka on saanut tartunnan matkalla Italiassa.

Siun sote ei kerro, mistä Pohjois-Karjalan kunnasta tartunnan saanut on. Hän ei kuitenkaan asu Joensuun kantakaupungin alueella.

Potilas on hyväkuntoinen ja eristyksessä kotona. Siun sote selvittää altistuneet ja ottaa heihin yhteyttä.

Sairaanhoitopiiri ja paikalliset terveydenhuollon viranomaiset jatkavat tilanteen selvittämistä yhdessä Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) kanssa.

Siun soten alueella on otettu tähän mennessä reilu kymmenen koronavirusnäytettä. Maakunnassa on samaan aikaan liikkeellä paljon influenssaa ja RS-virusta, joten infektioiden ennaltaehkäisy on nyt erittäin tärkeää.

– Muistutamme kaikkia kuntalaisia siitä, että fiksu varovaisuus on tarpeen. Sairaana ei esimerkiksi pidä mennä ikäihmisten luo kyläilemään tai vierailemaan hoivakodeissa. Käsi- ja yskimishygienian merkitystä ei myöskään voi tarpeeksi korostaa, muistuttaa terveys- ja sairaanhoitopalvelujen toimialuejohtaja Sirpa Kaipiainen Siun sotesta.

Koronavirus aiheuttaa hengitystieoireita, jotka muistuttavat influenssaa. Tämänhetkisen tiedon mukaan virus leviää pääasiallisesti pisaratartuntana lähikontaktissa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *