Työttömien määrä ennallaan

Työllisyys ei ole mainittavasti kohentunut Pohjois-Karjalassa. Maakunnassa on ollut Suomen heikoin työllisyysaste yhtämittaisesti neljän vuoden ajan ja on edelleen. Marraskuun lopussa työtä vailla oli 12,4 prosenttia työvoimasta.

Liperissä työttömyysaste oli 10,1, mikä on maakunnan toiseksi pienin. Pohjois-Karjalan paras työllisyystilanne on tuttuun tapaan Kontiolahdella, missä vastaava luku kirjattiin numeroin 8,4.

Rääkkylässä työttömänä oli 14,0 prosenttia työvoimasta.

TE-palvelujen kautta Liperissä on parhaillaan haettavana parikymmentä työpaikkaa. Kysyntää on useamman eri alan osaajille siivoojista huoltamokahvilatyöntekijöihin, hoitoalan osaajia unohtamatta. Rääkkylässä työtä on tarjolla henkilökohtaiselle avustajalle.

Koko maassa askaretta oli marraskuun lopussa vailla 8,7 prosenttia työvoimasta. Paras työllisyystilanne oli Pohjanmaalla, missä työttömyysprosentti oli 5,7.

Vastaa