Asiakkuussopimuksen voi jo tehdä

Rääkkylän kirjaston palvelut laajenevat omatoimikirjastoksi joulukuun alusta alkaen.

Sopimuksen tehneet asiakkaat voivat jatkossa asioida omatoimisesti lukutuvassa vuoden jokaisena päivänä aamuseitsemän ja iltayhdeksän välillä.

Palvelun käyttöönotto vaatii henkilökohtaisen asiakkuussopimuksen tekemisen lisäksi myös panttia vastaan lunastettavan kulkukortin hankkimisen. Asiakirjan voi jo käydä täyttämässä kirjastossa.

– Muutamat ovat jo kyselleet sopimuksia ja innolla odottaneet laajenevia kirjaston käyttöaikoja, mutta vielä ei ole ruuhkaksi asti kyselijöitä ollut, kirjastovirkailija Maija Laasonen selventää.

Omatoimikirjaston käyttäjät voivat lainata ja palauttaa aineistoja, noutaa varauksia, lukea lehtiä sekä käyttää kirjaston tietokoneita ja käsikirjastoa.

Omatoimiasiakkuussopimuksia varten kirjastossa järjestetään teemapäivä joulukuun toisena päivänä, jolloin uutta palvelua juhlistetaan.

Työpäivän jälkeen käydään kirjastossa

Viinijärven kirjasto on tällä hetkellä ainoa omatoimikirjasto Liperissä. Omatoimisopimuksen tehneitä asiakkaita on 225.

Kirja- ja lehtihyllyjen äärellä piipahdetaan ahkerimmin työpäivän jälkeen, kello 16–19 välisenä aikana. Myös viikonloppuisin lukeminen saa viinijärveläiset liikkeelle – viikonvaihteessa lainataan omatoimisesti muutamia kymmeniä kirjoja. Esimerkiksi marraskuun toisena lauantaina lainattiin 25 teosta.

 

Täydennetty 18.11.2019 kello 14.23: lisätty tieto Viinijärven omatoimikirjastosta

Vastaa