Potilasturvallisuuden tueksi varavoimala

Rääkkylän terveyskeskukselle hankitaan varavoimajärjestelmä. Tiloissa ei ole aiemmin ollut vastaavaa varavoimajärjestelmää, jolla voidaan taata terveysaseman normaali toiminta valtakunnan sähköverkon häiriötilanteissa.

Investoinnille on varattu viime vuoden talousarvioon 100 000 euron määräraha, josta on jo käytetty noin 4200 euroa suunnittelu- ja kopiokuluihin. Elinvoimalautakunta valitsi kilpailutuksessa halvimman tarjouksen tehneen Are oy:n varavoimajärjestelmän toteuttajaksi 59 800 euron summalla.

Kohteeseen on jo laadittu varavoimajärjestelmäksi nimetty sähkösuunnitelma, jonka mukaan terveyskeskus, vuodeosasto, Palvelukeskus Pihlajakoti sekä laitoskeittiö saatetaan saman järjestelmän piiriin. Varavoimajärjestelmään kuuluu dieselkäyttöinen varavoimakone pääkeskuksineen, uudet sähkökaapelit sekä uudistuksen vaatimat muut muutostyöt.

Vastaa