Auto paloi Haapasalmella

Käytöstä poistettu henkilöauto syttyi tuleen tiistai-iltana Haapaniementien varrella. Auton omistaja oli käynnistänyt ajokin, ja poistunut hetkeksi muutamien metrien päähän huomaten liekkien leimahtaneen konepellin alla. Auton omistaja aloitti alkusammutuksen jauhesammuttimella ja hiekkaa heittelemällä, mutta tehtävää jäi myös paikalle saapuneille palokuntalaisille.

– Todennäköisesti polttoaineletku tai muu vastaava letku petti auton moottorin läheisyydessä. Koska auto oli käynnissä, bensaa pumppusi liekkeihin koko ajan lisää, apulaispalopäällikkö Rauno Jumppanen Pohjois-Karjalan pelastuslaitoksen Rääkkylän paloasemalta arvelee syttymissyyksi.

Auto tuhoutui etuosastaan täysin. Myös vieressä ollut ajokki kärsi pieniä vaurioita, sillä kuumuus sulatti menopelistä sivulistan. Vajaan parinkymmenen metrin päässä ollut varasto ei vaurioitunut palossa.

Vastaa