Omatoimikirjastoksi joulukuussa

Rääkkylän kirjaston palvelut laajenevat joulukuussa omatoimikirjastoksi. Muutosta on valmisteltu jo pidemmän aikaa muun muassa uusimalla kirjaston ovet, asentamalla kulunvalvontalaitteet ja valvontakamerat sisä- ja ulkotiloihin sekä hankkimalla lainausautomaatti. Viimeisimpänä toimenpiteenä hyvinvointilautakunta hyväksyi omatoimikirjaston asiakassopimuksen.

Ensi vuoden alusta alkaen lukutupa on avoinna virallisten aukioloaikojen lisäksi erillisen asiakassopimuksen tehneille aamuseitsemästä iltayhdeksään ympäri vuoden.

Omatoimikirjaston käyttöoikeuden asiakassopimuksen lisäksi käyttäjä tarvitsee niin sanotun sinisen kortin, eli samanlaisen avaimen kuin esimerkiksi Rääkkylän kunnan kuntosalin käyttäjillä on. Avaimesta veloitetaan kahdenkymmenen euron pantti.

Ovikortin käyttöoikeus on sidottu Vaara-kirjastojen lainauskorttiin, jossa ei saa olla lainauskieltoa. Käyttöoikeus on henkilökohtainen, mutta huoltaja voi asioida lukutuvassa sen avulla myös lastensa kanssa.

Omatoimisten lainaajien käytettävissä ovat kirjastotila kokoelmineen, kolme asiakastietokonetta ja tiedonhakukone, lainaus- ja palautusautomaatti sekä wc-tilat.

Vastaa