Metsähanhen metsästyskausi alkaa

Metsähanhen metsästyskausi alkaa tiistaina 1. lokakuuta ja jatkuu marraskuun loppuun asti.

Metsästys on sallittu vain osassa maata; Pohjois-Karjalassa metsähanhia saa metsästää ainoastaan Liperissä, Rääkkylässä, Kiteellä ja Tohmajärvellä.

Loka-marraskuussa sallitulla metsästysalueella suurin osa metsähanhista on tundrametsähanhia. Euroopassa tundrametsähanhia on 600 000, taigametsähanhia 60 000.

Metsähanhen molemmat alalajit, taigametsähanhi ja tundrametsähanhi, ovat sallittua riistaa. Koska metsästystilanteessa taiga- ja tundrametsähanhen erottaminen on vaikeaa, metsästystä rajoitetaan aika- ja aluerajauksella. Säätelyn tarkoitus on, että taigametsähanhea ei ammuttaisi merkittäviä määriä. Suomessa pesivän taigametsähanhikannan vahvistamiseksi metsähanhien metsästys on suuressa osassa maata kielletty.

Saaliiksi saadusta metsähanhesta on tehtävä virallinen saalisilmoitus Oma riista -palvelussa tai postitse virallisella lomakkeella, jonka voi tulostaa Suomen riistakeskuksen sivuilta. Ilmoitus suositellaan tehtäväksi vuorokauden kuluessa. Lakisääteinen raja ilmoitukselle on seitsemän vuorokautta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *