Pakarinen valitti jälleen

Petteri Pakarinen on valittanut korkeimpaan hallinto-oikeuteen Itä-Suomen hallinto-oikeuden toukokuussa antamasta päätöksestä, joka koskee 1,5 miljoonan lainan ottamista sekä edelleen myöntämistä Pohjois-Karjalan tietoverkko-osuuskunnalle. Itä-Suomen hallinto-oikeus hylkäsi Pakarisen valituksen.

Pakarisen näkemyksen mukaan päätös lainan myöntämisestä olisi pitänyt kumota, sillä hänen mielestään osuuskunta ei pysty antamaan riittäviä vastavakuuksia lainalle eikä se ole pystynyt tähänkään mennessä huolehtimaan lainansa maksamisesta.

Rääkkylän kunnan on toimitettava oma vastineensa valituksesta korkeimpaan hallinto-oikeuteen. Kunnassa laadittu kirjelmä on saman sisältöinen kuin taannoin Itä-Suomen hallinto-oikeudelle lähetetty vastine.

Kunnanhallituksen hyväksymässä vastineessa vaaditaan, että Pakarisen valitus hylätään aiheettomana ja Itä-Suomen hallinto-oikeuden päätös jätetään voimaan. Perusteluissa todetaan, että Pakarisen väittämät ovat perusteettomia.

Kuntatodistusohjelma jatkuu

Pakarisen valituskierteen takia kunnanhallituksen kokouksessa todettiin myös, että kuntatodistusohjelmaa on jatkettava. Lainarahoitusta otettiin 315 000 euron verran Pohjois-Karjalan tietoverkko-osuuskunnan lainojen maksuun, sillä kunta on omavelkainen takaaja osuuskunnan veloille.

Pakarisen tekemä kunnallisvalitus kuntatodistusohjelman jatkamisesta hylättiin Itä-Suomen hallinto-oikeudessa toukokuussa, ja päätös on nyt lainvoimainen, joten kuntatodistusohjelmaa voidaan jatkaa.

– Kuntatodistusohjelman käyttäminen on ollut kunnalle väliaikainen ratkaisu valituskierteen takia. Valitusten myötä kunnan kassaan on tullut iso lovi. Pitkäaikaisella lainaratkaisulla kunnan kassatilanne olisi huomattavasti parempi, kunnanjohtaja Tuula Luukkonen selventää harmillista tilannetta.

Korkeimman hallinto-oikeuden arvion mukaan valitusten keskimääräinen käsittelyaika on 10,7 kuukautta, joten kuntatodistusohjelmaa jatketaan vielä kuudella kuukaudella eli ensi vuoden maaliskuun loppuun saakka.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *