Luovin muutto vasta vuosien päässä

Ammattiopisto Luovin muutto Käsämästä Joensuuhun on siirtymässä vasta kahden ja puolen vuoden, jopa kolmen vuoden päähän. Liperin yksikön johtaja Eveliina Kononen kertoo, että ammattiopisto on päätynyt uuden rakennuksen rakentamisvaihtoehtoon.

– Optimistisin vaihtoehto on, että pääsemme uuteen paikkaan vuoden 2022 alussa. Olen varautunut henkisesti siihen, että pääsemme aloittamaan syksyllä 2022. Aikaa menee jopa kolme vuotta, Kononen tuumaa.

Luovi on saanut uuden rakennuksen suunnittelukustannuksiin Opetusministeriöstä strategiarahoitusta. Uusien tilojen luonnossuunnittelu on jo käynnistynyt.

– Emme löytäneet yhtenäisiä tiloja, vaan toiminta olisi hajaantunut. Käymme parhaillaan tonttineuvotteluita Joensuun kaupungin kanssa.

Eveliina Konosen mukaan yksikön lämpimän tilan tarve on 3 000–4 000 neliömetriä. Tämän päälle on tarvetta liikuntatiloille.

– Odotamme innolla myös uimahallin avaamista Käsämässä. Se on hieno juttu kuntalaisille ja myös meille, Kononen sanoo.

Luovia isännöivän Hengitysliiton toiminnanjohtaja Markku Hyttinen jatkaa, että Käsämän myyntiaikeet jatkuvat entisellään. Liiton tavoitteena on kokonaismyynti, mutta myös muut ratkaisut ovat mahdollisia.

Hyttisen mukaan kyselyitä osien vuokraamisesta on tullut. Alueeseen on tulossa tänä syksynä tutustumaan kotimainen taho, jota kiinnostaa koko alue.

Luovissa oltiin tyytyväisiä Power Warrior-kilpailuun ja kunnan aktiiviseen rooliin alueen tulevaisuuden kartoittamisessa.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *