Ylämyllyn osayleiskaavaan muutos

Ylämyllyn osayleiskaavan muutos, jonka lähtökohtana oli uuden yläkoulun tonttitarve, on edennyt jo nähtävillä olon jälkeen hyväksymisvaiheeseen.

Asemakaavaehdotuksesta tuli viisi muistutusta, joissa Pohjois-Karjalan Ely-keskus ja Maakuntaliitto korostivat Jyrin ja Ylämyllyn alueen turvallista liikkumista. Alueelle pohditaan laajempaa liikenneratkaisujen suunnittelua.

Liperin Moottorikerho ja Pohjois-Karjalan virkistysreittiyhdistys muistuttivat Pyhäselän moottorikelkkareitin puuttumisesta. Se lisättiin karttaa myöhemmin tehtävällä tarkalla määrityksellä.

Yläkoulun tontille on varattu 3,2 hehtaarin suuruinen tontti. Tontti aiheuttaa katulinjausten muutoksia Laavupolun, Patteristontien ja Eräpolun kohdalla. Tavoitteena on sujuva ja turvallinen liikennöinti.

Elinympäristölautakunnan hyväksymä kaava menee vielä kunnanhallituksen ja -valtuuston hyväksyttäväksi. Lautakunta käsitteli myös Ylämyllyn alueen uusia kaavahankkeita.

Jyrinkylässä niitä ovat Konovin ja Nuottilammen harjut. Molemmat alueet ovat kunnan omistuksessa ja niille voitaisiin kaavoittaa yhteensä 55 uutta tonttia.

Honkalammella kunnalla on raakamaan hankkimisen jälkeen noin 30 hehtaarin alue. Sinne olisi mahdollista kaavoittaa 50 uutta tonttia. Rakentaminen vaatii osayleiskaavan kumoamisen ja asemakaavan laatimisen. Alue sijaitsee lähellä Honkalammen keskuslaitosta. Kaavahankkeet on tarkoitus käynnistää tänä vuonna.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *