Luovissa nuorten ilmastokokous

Maailman koululaisten ilmastokokous alkaa Liperissä, Luovin oppilaitoksessa Käsämässä 29. toukokuuta. Liperissä ja Joensuussa kokoustetaan 2. kesäkuuta asti, jonka jälkeen huippukokous loppulauselmineen jatkuu Helsingissä 5. kesäkuuta asti.

Kokoukseen osallistuu noin 250 oppilasta ja opettajaa noin 70 maasti.

–  Liperissä oppilaiden kokousohjelmaan kuuluu puiden istutusta, ENO-verkkokoulun isä Mika Vanhanen kertoo.
Yhtenä kokouksen ehdotuksena onkin, että maailman koulut istuttavat puita, jotka sitovat kolme miljoonaa tonnia hiilidioksidia vuoteen 2025 mennessä.

Ilmastokokouksen suojelija on presidentti Sauli Niinistö.  ENO-verkkokoulun aloitteeseen pohjautuvan kokouksen järjestämiseen osallistuvat myös  Karelia-ammattikorkeakoulu, UEF, Liperin kunta sekä Joensuun ja Helsingin kaupungit.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *