Leirikeskuksessa työttömien virkistyspäivä

Liperin seurakunta ja kunnan työllisyyspalvelut järjestävät yhteistyössä työttömien virkistyspäivän Kuoringan leirikeskuksessa. Virkistyksen ajankohta on 12. kesäkuuta ja siihen on varattu aikaa viisi tuntia aamukymmeneltä lähtien.

Diakoni Minna Turunen kertoo, että kyse on hänen ja työllisyyskoordinaattori Minna Ikosen yhteisestä ideasta. He ovat tavanneet työttömien parissa työskennellessään ja jutelleet jostakin yhteistyömuodosta.

– Työssäkävijöillä on omia virkistyspäiviään ja retkiä, mutta työttömille sellaisia ei ole tarjolla. Voi olla taloudellisia ja henkisiä esteitä. Tämä on ihan maksuton osallistujille ja kyytikin on tarjolla, Turunen toteaa.

Päivän ohjelmaan sisältyy mukavaa yhdessäoloa, saunomista, liikuntaa ja hiljentymistä. Kuorinka oli seurakunnan puolesta luonteva paikka virkistyspäivälle.

– Seurakunta tarjoaa ruuan ja kunta kahvit pannuletuilla. Voi olla, että saamme tästä pidempiaikaisen yhteistyön muodon, Turunen uumoilee.

Minna Turusen mukaan vastaavaa yhteistyötä tehdään Liperissä nyt ensimmäistä kertaa. Seurakunta on tehnyt vastaavaa virkistystoimintaa myös mielenterveyspuolella.

– Me emme ole yksin yhtään mitään. Pitää puhaltaa yhteen hiileen, Turunen muistuttaa.

Virkistyspäivälle on varattu 50 paikkaa. Paikkoja on edelleen vapaana, ja ilmoittautumisaikaa on kuluvan viikon perjantaihin asti.

– Tapahtumaan on tulossa sekä miehiä että naisia, Turunen iloitsee.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *