Liperin työttömyysprosentti alle kymmenen

Pohjois-Karjalan kunnista vain Liperissä ja Kontiolahdella työttömyysprosentti on painunut alle kymmenen. Paras työllisyystilanne on Kontiolahdella, missä arbeettia vailla oli huhti-toukokuun vaihteessa 8,6 prosenttia työvoimasta. Liperissä vastaava luku oli 9,5.

Rääkkylässä työtä oli vailla 13,3 prosenttia työvoimasta. Lukema on maakunnan kuudenneksi synkin.

Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli Pohjois­Karjalassa 12,4 prosenttia, mikä on edelleen maan korkein. Valtakunnan laajuisesti työtä oli huhtikuun lopussa vailla 8,8 prosenttia. Suomen alhaisin työttömyysprosentti kirjattiin Pohjanmaalla, 5,9.

Pohjois­Karjalan Ely­keskuksen alueella oli huhtikuun lopussa 8 964 työtöntä työnhakijaa. Tätä pienempi työttömien määrä Pohjois­Karjalassa on ollut viimeksi 1990­luvun alkupuolella. Vuoden takaiseen tilanteeseen verrattuna työttömien määrä on vähentynyt 1 201 henkilön verran.

Maaliskuun lopussa työtä vailla oli 86 henkilöä enemmän kuin kuukautta myöhemmin.

Huhtikuun aikana uusia työpaikkoja tuli Pohjois-Karjalan alueella haettavaksi 1350 kappaletta; luvussa ovat tosin mukana vain työllisyyspalveluihin ilmoitetut pestit.

TE-palvelun tietojen mukaan Liperissä on tällä hetkellä avoinna 37 työpaikkaa. Rääkkylässä tekijäänsä etsii seitsemän eri pestiä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *