Hallin tilalle lähiliikuntapaikka

Ylämyllyn Yllätyksen rauenneen hallihankkeen paikalle Jyriin on tulossa tekonurmialue lähiliikuntapaikaksi. Elinympäristölautakunta esittää kunnanhallitukselle, että raivatulle alueelle tehtäisiin tekonurmikenttä ilman hallin perustuksia. Myöhempi muutos hallipaikaksi onnistuisi pienin muutoksin.

Alueelle tulisi yhden isomman ja kahden pienemmän jalkapallokentän rajat sekä pesäpallokentän rajat. Alue aidataan ja osalle alueelle tekonurmea rakennetaan irtovarusteista parkour-rata.

Kunta on lähettänyt Itä-Suomen aluehallintovirastolle huhtikuussa kirjeen, jossa se pyytää mahdollisuutta saada kohdentaa myönnetty 85 000 euron avustus tekonurmihankkeeseen. Kunnalla on oma 250 000 euron määrärahavaraus tälle vuodelle.

Lähiliikuntapaikka palvelisi vapaa-ajan liikunnan lisäksi muun muassa alueen koululaisia. Liikuntapaikkojen tarve kasvaa uuden yläkoulun myötä 2021.

Lautakunta valitsi hankkeen urakoitsijaksi Saltex Oy:n, jos aluehallintovirasto siirtää avustuksen ja myöntää luvan ilman hallirakennusta. Maaurakoinnin tekee Koneurakointi Antero Varis Oy.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *