Valopiuhalla uusia palveluita

Pohjois-Karjalan tietoverkko-osuuskunta Valopiuha on talousvaikeuksistaan huolimatta kehittänyt uusia palveluita, joiden avulla laitteita ja järjestelmiä voidaan netin kautta ohjata etänä. Pääpaino on turvajärjestelmissä. Uudistuksen kautta voi esimerkiksi tarkastaa missäpäin maailmaa tahansa, antaako palohälytin tai vesivuotovahti mökillä hälytyksen tai onko yksin asuvan vanhuksen turvanappi ranteessa vai hyllylle unohtuneena. Myös murtohälyttimet ja liiketunnistimet on mahdollista saada kännykällä ohjailtaviksi.

Osuuskunta on tehnyt uusista palveluista jälleenmyyntisopimuksen Daimler Finland-yhtiön kanssa, Valopiuha kilpailutti operaattorit, ja neuvotteluiden jälkeenkin operaattorina jatkaa nykyinen Kaisanet.

Talousvaikeuksia yhä

Osuuskunnan maksuvalmius ei edelleenkään ole parantunut, vaikka Valopiuhan hallitus on selvittänyt eri ratkaisujen mahdollisuuksia. Tällä hetkellä osuuskunta on pystynyt maksamaan vain lainojen korot, ja muut velat ovat jääneet takaajan eli Rääkkylän kunnan huollettaviksi.

Kunta myönsi taannoin valtuuston yksimielisellä päätöksellä osuuskunnalle pitkäaikaisen, 1,5 miljoonan velan, jolla oli määrä saada rahoitus kestävämmälle pohjalle, mutta päätöksestä valitettiin. Hallinto-oikeuden ratkaisua odotellaan edelleen, joten Rääkkylän kunnanvaltuuston tekemää päätöstä ei vielä puolentoista vuoden jälkeenkään ole voitu laittaa käytäntöön.

Rahoituspäätöksen viipyessä Rääkkylän kunta on maksanut yli 300 000 euroa Valopiuhan lainoja kahden viimeisimmän vuoden aikana.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *