Biokaasuhanke etenee Liperissä

Maaseutujohtaja Pertti Iivanainen kertoo, että Liperiä koskettavassa biokaasuhankkeessa on tehty valmiiksi kartoitus. Sen perusteella maatalouden sivutuotteena syntyvää biokaasua olisi järkevintä käyttää hyödyksi liikennekäytössä. Sähkö ja lämpö on jäämässä sivuun ainakin tässä vaiheessa.

Hankkeen yhteydessä on kartoitettu tuottajien mukaan lähtöä. Halukkaita on ilmaantunut muutamia, mutta lopullisia sopimuksia ei ole vielä tehty.

Alue halutaan pitää maantieteellisesti rajattuna jakelun ja käytön takia. Sen takia alueeksi on valikoitumassa Viinijärven ja Ahonkylän alue. Pohdinnassa on ollut myös  Ylämyllyn alueen kasvihuoneviljelyn tarpeet.

Mahdollisten biokaasulaitosten kustannuslaskelmia ja suunnitelmia on myös jo katsastettu.

–Tuottajat ovat olleet alun jälkeen aika hiljaa. Tarkoitus on lähteä 9. toukokuuta retkelle Juvan seudulla ja Keski-Suomeen. Sinne mahtuu vielä hyvin mukaan. Kyytiin voi hypätä tutustumismielessä, Iivanainen muistuttaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *