Rääkkylä pilottialustaksi hankkeelle

Rääkkylän kunta ja kehitysyhtiö Keti valmistelevat hanketta, jolla pyritään edesauttamaan koko seutukunnan elinvoimaisuutta. Parasta Rääkkylää – uudistuvaa elinvoimaa Keski-Karjalaan -nimeä kantava projekti satsaa hankeresursseja elinkeinoelämän näkökulmasta haasteellisessa murrostilanteessa olevaan kekälekuntaan.

Tavoitteena on uusien ja uudistettujen tuotteiden, palveluiden, tuotantomenetelmien ja toimintamallien kehittäminen ja pilotointi koskien eritoten elintarviketuotantoa, luonnontuotteita ja jatkojalostusta, matkailu- ja ohjelmapalvelua ja sekä kunnan ja yritysten yhteistyön tiivistämistä.

Rahoitusta projektille haetaan Pohjois-Karjalan maakuntaliiton EU:n aluekehitysrahastosta. Hankkeen kokonaiskustannusarvio on 272 763 euroa. Rääkkylän kunnan osuus koko hankeajalle olisi 20 457 euroa, joka varataan elinvoimalautakunnan talousarvioon.

Hankkeeseen palkataan työntekijä, jonka sijoituspaikka on pääasiassa Rääkkylässä. Osana toteutusta varataan kehityssihteerin työpanosta noin päivä viikkoa kohden.

Hankkeen toteutusajaksi kaavaillaan kuluvan vuoden kesäkuun lopusta vuoden 2021 loppuun. Rääkkylän kunnanhallitus päätti maanantain kokouksessaan sitoutua hankkeeseen ja rahoitukseen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *