Määräaikaisia lisää, sairastavuus väheni

Liperin vuoden 2018 henkilöstötilinpäätös kertoo, että kunnassa oli viime vuoden lopulla 546 työntekijää. Luku on neljätoista enemmän kuin vuoden 2017 lopulla.

Vakituisia työntekijöitä on yhdeksän vähemmän ja määräaikaisia 27 enemmän.

Miesten ja naisten määräjakaumassa ei ole suurta muutosta. Naisia on työntekijöistä yli 77 prosenttia. Koko kunnan henkilöstön keski-ikä oli 46 vuotta. Määräaikaisissa on nuorempaa väkeä. Suurin ikäryhmä on 50 -59 -vuotiaat, joita on lähes 40 prosenttia työntekijöistä.

Osaavan ja pätevän henkilökunnan saatavuudessa on ollut vaikeuksia joissakin asiantuntijatehtävissä, varhaiskasvatuksen lastentarhaopettajissa, laitoshuollossa ja siivouksen tehtävissä.

Kunnan henkilöstökulut olivat viime vuonna 20,8 miljoonaa euroa. Kasvua tulee edelliseen vuoteen verrattuna 0,9 miljoonaa euroa.

Sairauspoissaolot laskivat vuoteen 2017 verrattuna. Luku oli työntekijää kohti 7,9 päivää, kun vuonna 2017 luku oli 8,6 päivää. Maatalouslomitus näkyy tilastoissa työn fyysisyyden ja työympäristön takia.

Koulutuksiin osallistuminen nousi hieman edelliseen vuoteen nähden. Palkitsemisen kertapalkkioita maksettiin viime vuonna 28 henkilölle. Euroina tämä tekee noin 7 000 euroa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *