Vuokrataloyhtiöllä lainantarvetta

Rääkkylän kunnan tytäryhtiön, Kiinteistö Oy Rääkkylän Vuokratalojen talouden tervehdyttämistoimet ovat seuraavaksi valtuuston päätettävissä. Valtionkonttorin myöntämä avustus auttaa erääntyneiden aravalainojen lyhennykseen, mutta korjauskustannuksiin kaivataan tukea kunnan kirstusta.

Vuokratalojen hallitus esitti kunnanhallitukselle, että kunta omistajana varautuisi kuluvana vuonna korjaussuunnitelman mukaisiin ja muihin mahdollisesti tuleviin välttämättömiin korjauksiin enimmillään 80 000 euron summalla. Kunnanhallitus puoltaa summan myöntämistä pääomalainana valtuuston päätettäväksi.

Vuokratalojen hallitus anoi Valtionkonttorilta 250 000 euron tervehdyttämisavustusta ja muutosta aravalainojen lainaehtoihin. Avustusta myönnettiin erääntyneenä olevien aravalainojen lyhennysten ja korkojen verran eli yhteensä 74 024 euroa. Rääkkylän kunnan viime vuonna myöntämä, 130 000 euron pääomalaina katsotaan Valtionkonttorin avustuksen edellyttämäksi omistajan tekemäksi toimenpiteeksi.

Kolmantena avustuksen saamisen ehtona on se, ettei kunta vuokrataloyhtiön omistajana peri korkoa omille varoille vuosina 2019–2030.

Rääkkylän kunnanhallitus esittää valtuustolle, että se hyväksyisi Kiinteistö Oy Rääkkylän Vuokratalojen hallituksen esityksen pääomalainan myöntämisestä. Summaksi on kirjattu 83 716,72 euroa. Valtuuston päätettäväksi esitetään myös lainaehtojen muutoksia sekä Rääkkylän Osuuspankissa olevan, 83 716,72 euron arvoisen vakuuden tallettamista Valtionkonttoriin, jotka ovat ehtoina Valtionkonttorin myöntämälle avustukselle.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *