Täsmätietoutta tuotteistamiseen

Rääkkyläläiset pientuottajat saivat täsmätietoutta Tavallisesta tuotteeksi -tapahtumassa, jossa luotiin uskoa niin suoramyyntiin, matkailupalveluiden kuin markkinoinnin luomiseenkin.

ProAgrian yritysasiantuntija Virpi Pakarinen kannustaa näkemään paikalliset mahdollisuudet ja uskomaan tuotteeseensa.

– Pohjois-Karjalassa törmään usein siihen kommenttiin, että miten tämän nyt tuotteistat kun minulla on vaan tällaista tavallista tarjota. Puhtaus ja aitous myyvät nyt! Näen Rääkkylän risteysasemana keskellä luontoa, joka vaan pitäisi osata markkinoida, Pakarinen hehkuttaa.

– Jokaisen yrityksen nettisivuilla tulisi olla lyhyt esittely, jossa kerrotaan juuri sen yrityksen tarina ja henkilöt sen takana, Pakarinen opastaa.

Arvolupaus pidettävä

Tuotteistamisen tulee olla ensisijaisesti asiakaslähtöistä; millaiset ovat asiakkaan tarpeet ja mitä omilla resursseilla on niille annettavaa. Huolella laadittu liiketoimintasuunnitelma on hyvä työkalu myös markkinoinnissa.

– Mitä myydään ja kenelle, miten ja mihin hintaan, Pakarinen listaa tärkeimmät kysymykset.

Yrityksen arvolupaus on hyvä kirjata asiakkaan nähtäville, mutta sitä tulee muistaa myös noudattaa.

– Jos kauppaa kotona tehtyjä villasukkia tai metsämarjahilloa, niin tuote on oltava prikulleen sitä mitä lupaa, Pakarinen muistuttaa.

Tavallisesta tuotteeksi -yrittäjien työpaja rantautuu Liperiin helmikuun lopulla, kun Ylämyllyllä järjestetään vastaava tilaisuus.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *